Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ruskie to smakowite, wegetariańskie kotleciki przygotowane z tych samych składników, z których powstaje farsz do popularnych pierogów. Stanowią oryginalny sposób podania ziemniaków do obiadu (możesz wykorzystać te, które zostały ci z poprzedniego dnia!), a zarazem mogą być alternatywą dla kotletów mięsnych. Najlepiej smakują z sosem, np. grzybowym. Można też zjeść je z sałatką warzywną.
Znudziły Ci się zwykłe kotlety, wypróbuj ten przepis, prosty w przygotowaniu,...
Odsłon: 5581
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 97
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12414
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1231
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 716
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 97
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12414
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1231
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 716
Składniki
Obierz ziemniaki i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Poczekaj, aż całkowicie ostygną i odparują. Rozgnieć praską na purée.
Rozgnieć praską do ziemniaków twaróg. Nie musi mieć zupełnie gładkiej konsystencji (nie używaj mielonego twarogu z wiaderka!), ale nie powinien mieć grudek.
Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle. Gdy zacznie się rumienić, dodaj ją do ziemniaków i wymieszaj.
Do ziemniaków z cebulą dodaj twaróg i jajko. Wyrób ręcznie na jednolitą masę, doprawiając ją przy tym solą, sporą ilością pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) i pieprzem ziołowym.
Uformuj z powstałej masy nieduże kotleciki. Jeśli chcesz, możesz obtoczyć je w jajku i bułce tartej, tak jak kotlety mięsne. Nie ma jednak takiej konieczności. Kotleciki obsmaż (przez około 2-3 minuty po każdej ze stron) na rozgrzanym oleju. Podawaj gorące z wybranymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Kotlety z indyka z młodą kapustką
Pyszne danie świąteczne, kotlety z delikatnego mięsa indyka z dodatkiem aroma...
Odsłon: 46
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 35