Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie pierogi ruskie to koniecznie wypróbujcie te kotlety! Chrupiące na zewnątrz, miękkie i delikatne w środku. Sprawdzą się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 294
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3315
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 294
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3315
Składniki
Ziemniaki gotujemy. Gdy lekko ostygną przeciskamy je przez praskę. Twaróg również przeciskamy przez praskę i dodajemy do ziemniaków. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż dobrze się zarumieni. Dorzucamy do ziemniaków. Teraz wszystkie składniki muszą ostygnąć. Do ostudzonej masy dodajemy 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy dobrze solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Szykujemy 2 głębokie talerze - do jednego wsypujemy bułkę tartą, w drugim roztrzepujemy jajko z dodatkiem odrobiny wody. Z masy ziemniaczano-twarogowej formujemy kotlety. Mi wyszło 10 sztuk. Każdy kotlet moczymy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju, na niedużym ogniu, aż kotlety ładnie się zarumienią. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące.