Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie pierogi ruskie to koniecznie wypróbujcie te kotlety! Chrupiące na zewnątrz, miękkie i delikatne w środku. Sprawdzą się jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4161
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 645
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17368
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3234
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4161
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 645
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17368
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3234
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 201
Składniki
Ziemniaki gotujemy. Gdy lekko ostygną przeciskamy je przez praskę. Twaróg również przeciskamy przez praskę i dodajemy do ziemniaków. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na oleju, aż dobrze się zarumieni. Dorzucamy do ziemniaków. Teraz wszystkie składniki muszą ostygnąć. Do ostudzonej masy dodajemy 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej i doprawiamy dobrze solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Szykujemy 2 głębokie talerze - do jednego wsypujemy bułkę tartą, w drugim roztrzepujemy jajko z dodatkiem odrobiny wody. Z masy ziemniaczano-twarogowej formujemy kotlety. Mi wyszło 10 sztuk. Każdy kotlet moczymy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Kotlety smażymy na oleju, na niedużym ogniu, aż kotlety ładnie się zarumienią. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące.