Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na piątkowy obiad. Są niezwykle proste i szybkie do zrobienia. Świetnie smakują serwowane w towarzystwie ziemniaków i surówki.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Składniki
Rybę gotujemy na parze przez kilka minut. Ugotowaną rybę pozostawiamy do ostygnięcia.
Z dorsza pozbywamy się ości, rozdrabniamy filety widelcem. Dodajemy jedno całe jajko, 4 łyżki bułki tartej, sól pieprz oraz posiekaną drobno natkę pietruszki i koperek. Wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy formujemy dłońmi okrągłe kotleciki.
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Kotlety rybne smażymy na wolnym ogniu po równo z każdej strony - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.