Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na piątkowy obiad. Są niezwykle proste i szybkie do zrobienia. Świetnie smakują serwowane w towarzystwie ziemniaków i surówki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5657
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9495
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 234
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 799
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5657
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9495
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 234
Składniki
Rybę gotujemy na parze przez kilka minut. Ugotowaną rybę pozostawiamy do ostygnięcia.
Z dorsza pozbywamy się ości, rozdrabniamy filety widelcem. Dodajemy jedno całe jajko, 4 łyżki bułki tartej, sól pieprz oraz posiekaną drobno natkę pietruszki i koperek. Wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy formujemy dłońmi okrągłe kotleciki.
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Kotlety rybne smażymy na wolnym ogniu po równo z każdej strony - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.