Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na piątkowy obiad. Są niezwykle proste i szybkie do zrobienia. Świetnie smakują serwowane w towarzystwie ziemniaków i surówki.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Składniki
Rybę gotujemy na parze przez kilka minut. Ugotowaną rybę pozostawiamy do ostygnięcia.
Z dorsza pozbywamy się ości, rozdrabniamy filety widelcem. Dodajemy jedno całe jajko, 4 łyżki bułki tartej, sól pieprz oraz posiekaną drobno natkę pietruszki i koperek. Wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy formujemy dłońmi okrągłe kotleciki.
Kotleciki obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Kotlety rybne smażymy na wolnym ogniu po równo z każdej strony - do zarumienienia. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką.