Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryb jemy zdecydowanie za mało i pewnie jakiś wpływ na to mają ości...Dlatego polecam wersję ryby bez ości. Tym razem użyłem morszczuka, ale inne filety czy kostki rybne też się doskonale sprawdzają.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 696
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 696
Składniki
Filety rozmroziłem (nie do końca) i zmieliłem. Nie rozmrażam ich całkowicie ponieważ podmarznięte lepiej się mielą. Przez maszynkę przepuściłem również cebulę, i czosnek. Mielenie zakończyłem bułką (chlebem).
Do powstałej masy dodałem sól, pieprz, słodką paprykę i mannę. Po wymieszaniu masy skosztowałem czy przypraw jest wystarczająco. Ponieważ mam zamrożoną natkę pietruszki i zielone części pora, dosypałem po małej garstce jednego i drugiego, ale nie jest to konieczne. Do całości wbiłem jajko i wymieszałem.
Na talerz wysypałem sezam, formowałem kotlety które obtaczałem w sezamie i smażyłem. Kotlety należy smażyć natychmiast, gdyż masa rybna „rozwadnia” się. Sezam sypię partiami, trudno przewidzieć ile go zejdzie więc lepiej dosypać niż wyrzucać nadmiar.