Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryb jemy zdecydowanie za mało i pewnie jakiś wpływ na to mają ości...Dlatego polecam wersję ryby bez ości. Tym razem użyłem morszczuka, ale inne filety czy kostki rybne też się doskonale sprawdzają.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Filety rozmroziłem (nie do końca) i zmieliłem. Nie rozmrażam ich całkowicie ponieważ podmarznięte lepiej się mielą. Przez maszynkę przepuściłem również cebulę, i czosnek. Mielenie zakończyłem bułką (chlebem).
Do powstałej masy dodałem sól, pieprz, słodką paprykę i mannę. Po wymieszaniu masy skosztowałem czy przypraw jest wystarczająco. Ponieważ mam zamrożoną natkę pietruszki i zielone części pora, dosypałem po małej garstce jednego i drugiego, ale nie jest to konieczne. Do całości wbiłem jajko i wymieszałem.
Na talerz wysypałem sezam, formowałem kotlety które obtaczałem w sezamie i smażyłem. Kotlety należy smażyć natychmiast, gdyż masa rybna „rozwadnia” się. Sezam sypię partiami, trudno przewidzieć ile go zejdzie więc lepiej dosypać niż wyrzucać nadmiar.