Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z pietruszką i marchewką

Kotlety rybne z pietruszką i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2739

Dodano:

Odsłon: 4589

Kotlety rybne z pietruszką i marchewką. Fajna propozycja na obiad dla dzieci, ale nie tylko. Są pyszne i wymagają małego nakładu pracy.

Składniki

  • 6-7 płatów ryby - u mnie filet z morszczuka
  • 1 jajko
  • pęczek pietruszki
  • 1 mała marchewka
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety rybne z pietruszką i marchewką

Przygotowanie

  1. Płaty ryby rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Pietruszkę pokroić drobniutko, bułkę namoczyć w mleku.
    Rybę zmielić w maszynce, na koniec przepuścić przez maszynkę pietruszkę i odciśniętą z mleka bułkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem wymieszać, dodać jajko, dobrze doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać bułki tartej, aby była bardziej zwarta. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.

  2. Kotlety smażyć na niewielkim ogniu, aby za szybko się nie przypaliły, a były dobrze wysmażone. Podawać z ulubioną surówką. Pychota. Świetny sposób na przemycenie ryby, jeśli mamy w domu małych niejadków:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń