Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2739
Dodano: 01.02.2020
Odsłon: 4589
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Płaty ryby rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Pietruszkę pokroić drobniutko, bułkę namoczyć w mleku.
Rybę zmielić w maszynce, na koniec przepuścić przez maszynkę pietruszkę i odciśniętą z mleka bułkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem wymieszać, dodać jajko, dobrze doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać bułki tartej, aby była bardziej zwarta. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Kotlety smażyć na niewielkim ogniu, aby za szybko się nie przypaliły, a były dobrze wysmażone. Podawać z ulubioną surówką. Pychota. Świetny sposób na przemycenie ryby, jeśli mamy w domu małych niejadków:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)