Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe

Przepis dnia 2021-06-20
Kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4735

Dodano:

Odsłon: 11653

Szybki przepis na klasyczne kotlety schabowe panierowane w mące, jajku i bułce tartej, doprawione solą, mielonym czosnkiem oraz pieprzem.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • pieprz, sól, mielony czosnek
  • smalec do smażenia
  • Panierka do kotletów:
  • mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili
  • 1 jajko + 2 łyżki mleka
  • bułka tarta lub panierka Panko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety schabowe

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem.

  2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej - usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor.
    Miłego gotowania!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 czerwca Wiem jak to smakuje, bo dziś u nas były waśnie takie ;) Co prawda robimy je raz na "ruski rok", ale wtedy ten smak jest najlepszy. Pychotka, mniami :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń