Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, soczyste i smaczne. Polecam
tłuczek, deska, ścierka, miska, patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć do miski , zalać zimnym mlekiem zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą , czosnkiem granulowanym oraz oprószyć pieprzem. Tak przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach z przyprawą do wieprzowiny , a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Danie gotowe do podania.