Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, soczyste i smaczne. Polecam
tłuczek, deska, ścierka, miska, patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2512
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3434
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2210
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć do miski , zalać zimnym mlekiem zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą , czosnkiem granulowanym oraz oprószyć pieprzem. Tak przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach z przyprawą do wieprzowiny , a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Danie gotowe do podania.