Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, soczyste i smaczne. Polecam
tłuczek, deska, ścierka, miska, patelnia, widelec, naczynia do panierki,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2564
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1925
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2564
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć do miski , zalać zimnym mlekiem zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą , czosnkiem granulowanym oraz oprószyć pieprzem. Tak przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach z przyprawą do wieprzowiny , a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Danie gotowe do podania.