Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, soczyste i smaczne. Polecam
tłuczek, deska, ścierka, miska, patelnia, widelec, naczynia do panierki,
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2521
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 350
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52563
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 530
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2521
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 350
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52563
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 530
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić tłuczkiem. Następnie włożyć do miski , zalać zimnym mlekiem zakryć ścierką i odłożyć w chłodne miejsce na 30 minut. Po tym czasie osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć solą , czosnkiem granulowanym oraz oprószyć pieprzem. Tak przygotowane kotlety obtaczać w rozbełtanych jajkach z przyprawą do wieprzowiny , a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony na rumiano. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego
Danie gotowe do podania.