Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi od Kasi, Figg [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 684
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1485
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 684
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1485
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Składniki
Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu.