Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem sosu, w którym roladki są duszone i ziemniaczków. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 52
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8581
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 913
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 36
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 52
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8581
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 913
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 36
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Ogórki pokroić w słupki. Na każdym kawałku schabu rozsmarować musztardę, rozłożyć boczek, położyć porcję konserwowych ogórków, całość oprószyć startym żółtym serem. Mięso zrolować – można zapiąć wykałaczką. Na koniec roladki obtoczyć w mące.
Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki położyć do szerokiego rondla, zalać bulionem, tak, żeby przykrył mięso - w razie potrzeby dolać wody. Do sosu dołożyć liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu 25-30minut. Po tym czasie roladki wyłożyć na talerz. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, wlać do sosu, mieszając energicznie zagotować . Doprawić do smaku solą i pieprzem, kminkiem, dodać natkę pietruszki. Chwilę pogotować mieszając, roladki przełożyć do sosu i podgrzać razem z sosem, po czym podać.
Polecam