Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem sosu, w którym roladki są duszone i ziemniaczków. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 774
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1482
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37021
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1293
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 774
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1482
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Ogórki pokroić w słupki. Na każdym kawałku schabu rozsmarować musztardę, rozłożyć boczek, położyć porcję konserwowych ogórków, całość oprószyć startym żółtym serem. Mięso zrolować – można zapiąć wykałaczką. Na koniec roladki obtoczyć w mące.
Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki położyć do szerokiego rondla, zalać bulionem, tak, żeby przykrył mięso - w razie potrzeby dolać wody. Do sosu dołożyć liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu 25-30minut. Po tym czasie roladki wyłożyć na talerz. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, wlać do sosu, mieszając energicznie zagotować . Doprawić do smaku solą i pieprzem, kminkiem, dodać natkę pietruszki. Chwilę pogotować mieszając, roladki przełożyć do sosu i podgrzać razem z sosem, po czym podać.
Polecam