Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem sosu, w którym roladki są duszone i ziemniaczków. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13527
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1548
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6135
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13527
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1548
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6135
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Paprykę, ogórka i żółty ser pokroić w słupki. Na każdym kawałku mięsa położyć kilka kawałków żółtego sera, papryki i ogórka. Mięso zrolować – można zapiąć wykałaczką.
Następnie roladki podsmażyć na złoto ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki położyć do szerokiego rondla, zalać bulionem, tak, żeby przykrył mięso - w razie potrzeby dolać wody. Do sosu dołożyć liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Całość gotować na wolnym ogniu 25-30minut. Po tym czasie roladki wyłożyć na talerz. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, wlać do sosu, mieszając energicznie zagotować . Doprawić do smaku solą i pieprzem, kminkiem, dodać natkę pietruszki. Chwilę pogotować mieszając, roladki przełożyć do sosu i podgrzać razem z sosem, po czym podać.