Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety schabowe w cieście piwnym

Kotlety schabowe w cieście piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 1557

Dodano:

Odsłon: 544

Delikatne i chrupiąca panierka

Składniki

  • ok.700 g schabu
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia
  • mąka do obtaczania
  • Ciasto piwne:
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 3/4 szklanki piwa
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety schabowe w cieście piwnym

Przygotowanie

  1. Schab myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki na ciasto oprócz piwa miksujemy i pomału wlewamy piwo, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy najpierw w mące a następnie zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń