Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i chrupiąca panierka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8597
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8597
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 588
Składniki
Schab myjemy, kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki na ciasto oprócz piwa miksujemy i pomału wlewamy piwo, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy najpierw w mące a następnie zanurzamy w cieście piwnym i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.