Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kotlety zrobiłam gdy zostało mi trochę majonezu po zrobieniu surówki.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12273
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1483
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12273
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1483
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Składniki
Mięso jeśli jest w kawałku kroimy na 0,5cm grubości kotlety a jeśli są już gotowe to tylko rozbijamy, następnie wbijamy jajka do miski i mieszamy z pozostałym majonezem, przyprawiamy a do drugiej miski lub talerzyka głębokiego wsypujemy bułkę tartą. Gotowe kotlety wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron. Kapustę siekamy, wrzucamy do miski, marchewkę ścieramy na tartce do jarzyn a pora kroimy w piórka wrzucamy do kapusty pekińskiej i przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy podajemy z kotletami i surówką smacznego.