Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące kotlety w panierce z płatkami migdałów
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Składniki
Kotlety rozbijamy , solimy i pieprzymy z obu stron . Wsypujemy mąkę do miseczki . Płatki migdałów kroimy nożem na mniejsze kawałki .
Wsypujemy do mąki , mieszamy dokładnie, jako wbijamy do talerza i rostrzepujemy widelcem .
Na patelnię wlewamy 4 łyżki oleju rozgrzewamy. Kotlet posypujemy mąką , następnie w jajku , i panierce . Smażymy do zrumienienia . Szybki obiad i pyszny . Polecam .