Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i szybkie danie. Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, tarka, miska, widelec, głębsza patelnia,
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2024
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13016
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 269
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2024
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13016
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 269
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowy , lekko rozbić a następnie natrzeć pieprzem solą i czosnkiem granulowanym. Jajka wbić do miski, rozbełtać, dodać przyprawę do wieprzowiny , wymieszać. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( ogórki można zetrzeć ze skórką lub obrać ze skórki jak kto woli). Przygotowane kotlety włożyć do jaka , następnie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety wyjąć na talerz, a do tłuszczu dolać wody tyle ile potrzeba nam sosu , dodać starte ogórki doprawić . W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania. Doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu około 15 min. Na koniec sos zagęścić mąką z wodą, włożyć upieczone kotlety na 15 min, aby smaki się przegryzły. Smacznego
Przygotowanie sosu.
Smażenie kotletów.
Kotlety włożone do sosu.