Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i szybkie danie. Polecam
tłuczek, ręcznik papierowy, tarka, miska, widelec, głębsza patelnia,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Kotlety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowy , lekko rozbić a następnie natrzeć pieprzem solą i czosnkiem granulowanym. Jajka wbić do miski, rozbełtać, dodać przyprawę do wieprzowiny , wymieszać. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( ogórki można zetrzeć ze skórką lub obrać ze skórki jak kto woli). Przygotowane kotlety włożyć do jaka , następnie panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety wyjąć na talerz, a do tłuszczu dolać wody tyle ile potrzeba nam sosu , dodać starte ogórki doprawić . W razie potrzeby doprawić do smaku według swojego uznania. Doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu około 15 min. Na koniec sos zagęścić mąką z wodą, włożyć upieczone kotlety na 15 min, aby smaki się przegryzły. Smacznego
Przygotowanie sosu.
Smażenie kotletów.
Kotlety włożone do sosu.