Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to tradycyjne polskie danie, a wielu z nas nie wyobraża sobie weekendu bez takiego obiadu. Możesz jednak urozmaicić przepis i wzbogacić go o musztardę i majonez. W ten sposób uzyskasz chrupiące kotlety schabowe, aromatyczne i pyszne. Podawaj je z ulubioną surówką i ziemniakami. Dobrze smakują także na zimno.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 309
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21819
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 309
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21819
Składniki
Schab umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry, aby uzyskać pożądaną liczbę kotletów. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez woreczek foliowy. Każdy kotlet posól i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i połącz z 3 łyżkami majonezu. Z jednej strony plastra schabu nałóż musztardę. Drugą wysmaruj majonez z czosnkiem. Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż kotlety. Panieruj je kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Każdy kawałek smaż na mocno rozgrzanej patelni przez kilka minut na lewej i prawej stronie. Panierka powinna zrobić się złota i chrupiąca. Mięso podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.