Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe to tradycyjne polskie danie, a wielu z nas nie wyobraża sobie weekendu bez takiego obiadu. Możesz jednak urozmaicić przepis i wzbogacić go o musztardę i majonez. W ten sposób uzyskasz chrupiące kotlety schabowe, aromatyczne i pyszne. Podawaj je z ulubioną surówką i ziemniakami. Dobrze smakują także na zimno.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33516
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 116
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 240
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33516
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 116
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 240
Składniki
Schab umyj, osusz, a następnie pokrój w plastry, aby uzyskać pożądaną liczbę kotletów. Każdy z nich rozbij delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez woreczek foliowy. Każdy kotlet posól i popieprz z każdej strony. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i połącz z 3 łyżkami majonezu. Z jednej strony plastra schabu nałóż musztardę. Drugą wysmaruj majonez z czosnkiem. Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie wyłóż kotlety. Panieruj je kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Każdy kawałek smaż na mocno rozgrzanej patelni przez kilka minut na lewej i prawej stronie. Panierka powinna zrobić się złota i chrupiąca. Mięso podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.