Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedne z najbardziej popularnych kotletów na naszych stołach. Częściowo wyparte przez filety kurczaka, od jakiegoś czasu powracają do łask. Dla nas idealne są te z kością i nie rozbite. No i oczywiście, smażymy tylko na smalcu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5476
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2056
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5476
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5510
Składniki
Kotlety nakłuwamy, nacieramy solą i pieprzem, marynujemy w mleku z dodatkiem cebuli. Najlepiej to zrobić dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy. Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu. Smażymy na rozgrzanym smalcu.