Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba jedne z najbardziej popularnych kotletów na naszych stołach. Częściowo wyparte przez filety kurczaka, od jakiegoś czasu powracają do łask. Dla nas idealne są te z kością i nie rozbite. No i oczywiście, smażymy tylko na smalcu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8119
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 1344
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8119
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 1344
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Kotlety nakłuwamy, nacieramy solą i pieprzem, marynujemy w mleku z dodatkiem cebuli. Najlepiej to zrobić dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy. Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu. Smażymy na rozgrzanym smalcu.