Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety przygotowałam ze starego zeszytu mojej mamy. Mięsko jest smaczne, kruche, a panierka sprawiła, że kotlety są chrupiące.
patelnia, miseczka, nóż, tłuczek,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6073
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8528
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6073
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8528
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5872
Składniki
Mięso umyć, pokroić na plastry i rozbić na nie za grube kotlety. Następnie kotlety natrzeć solą morską ziołową, mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Przygotować naczynia z bułką tartą wymieszaną z startym na drobnej tarce serem do krajania, naczynie ze śmietaną, naczynie z mąką pszenną oraz naczynie z rozbełtanym jajkiem. Przygotowane kotlety panierować kolejno w śmietanie, mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej z serem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z surówkami.