Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki bardzo smaczne, mięsko tak przygotowane jest kruche i soczyste ( nie jest suche).
patelnia, blaszka do pieczenia, tłuczek, papier do pieczenia
Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety.
Umyć, osuszyć a następnie rozbić , przyprawić solą ,pieprzem oraz przyprawą do mięsa.
Każdy kotlet obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku.
Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
( tak przygotowany kotlet jest soczysty , nie jest suchy).
Usmażone kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz;
Farsz;
Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą.
Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety.
Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut.
( do całkowitego rozpuszczenia sera).
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 58
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 445
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 32
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 58
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 445
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 32
Składniki
Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety. Umyć, osuszyć a następnie rozbić , przyprawić solą ,pieprzem oraz przyprawą do mięsa. Każdy kotlet obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku. Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. ( tak przygotowany kotlet jest soczysty , nie jest suchy). Usmażone kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz; Farsz; Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety. Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut. ( do całkowitego rozpuszczenia sera).
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 32
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 272