Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki bardzo smaczne, mięsko tak przygotowane jest kruche i soczyste ( nie jest suche).
patelnia, blaszka do pieczenia, tłuczek, papier do pieczenia
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3955
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3955
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Składniki
Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety. Umyć, osuszyć a następnie rozbić , przyprawić solą ,pieprzem oraz przyprawą do mięsa. Każdy kotlet obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku. Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. ( tak przygotowany kotlet jest soczysty , nie jest suchy). Usmażone kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz; Farsz; Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety. Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut. ( do całkowitego rozpuszczenia sera).