Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki bardzo smaczne, mięsko tak przygotowane jest kruche i soczyste ( nie jest suche).
patelnia, blaszka do pieczenia, tłuczek, papier do pieczenia
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 7
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 7
Składniki
Jeżeli mamy schab w całości to należy go pokroić na kotlety. Umyć, osuszyć a następnie rozbić , przyprawić solą ,pieprzem oraz przyprawą do mięsa. Każdy kotlet obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku. Każdy kotlet smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. ( tak przygotowany kotlet jest soczysty , nie jest suchy). Usmażone kotlety ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz; Farsz; Pieczarki po obraniu podsmażyć na oleju razem z obraną , pokrojoną cebulką, doprawić pieprzem i solą. Tak przygotowany farsz nakładamy na usmażone kotlety. Każdy przykrywamy plasterkiem sera do tostów. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 minut. ( do całkowitego rozpuszczenia sera).