Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którym znudziły się panierowane kotlety z kurczka. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ulubione kotlety mojego męża. Porcja starcza na ok.8 kotletów.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 512
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2289
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1028
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 512
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2289
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1028
Składniki
Fileta pokroić w drobną kostkę
Pieczarki pokroić w plasterki, obsamażyć na łyżce masła.
Natkę lub szczypiorek posiekać.
Jajka zmiksować z mąką i majonezem. Dodać do nich fileta, podsmażone pieczarki, natkę lub szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wykładać na rozgrzany olej i formować masę łyżką na kształt kotletów. Smażyć z obu stron.