Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia góralska, połączenie kurczaka i oscypka.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5553
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7757
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5323
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5553
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7757
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5323
Składniki
Mięso dobrze rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Oscypek kroimy wzdłuż na plastry (5 mm), kładziemy na kotletach (bardziej z boku), po czym nakrywamy drugą połową mięsa, dociskamy tak by brzegi mięsa się połączyły. Obtaczamy najpierw w mące, później w rozbełtanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.