Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia góralska, połączenie kurczaka i oscypka.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 916
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 916
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
Mięso dobrze rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Oscypek kroimy wzdłuż na plastry (5 mm), kładziemy na kotletach (bardziej z boku), po czym nakrywamy drugą połową mięsa, dociskamy tak by brzegi mięsa się połączyły. Obtaczamy najpierw w mące, później w rozbełtanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.