Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotleciki w pysznym sosie z papryki i pomidorów, podane z ziemniakami to moja propozycja na pyszny obiad.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 89
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 89
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 72
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 103
Składniki
1. Wszystkie składniki na kotlety łączymy ze sobą i robimy okrągłe kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
2. Papryki, cebulę oraz pomidory drobno kroimy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. 3. Po ugotowaniu blendujemy, doprawiamy solą, majerankiem, pieprzem, bazylią octem oraz cukrem. Zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką i chwilkę gotujemy.
4. Kotlety układamy w naczyniu, polewamy sosem. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego.