Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, mięciutkie kotleciki dobre jako propozycja na obiad lub ciepłą kolację
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 978
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 978
Składniki
Kalafiora dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do miękkości w lekko posolonej wodzie. Selera obieramy, płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Oba warzywa odcedzamy i studzimy. Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Studzimy. Kalafiora i selera rozgniatamy widelcem bądź tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy cebulkę, jajko, pokrojony szczypiorek, koperek i tyle bułki tartej aby masa była na tyle zwięzła aby można było uformowac kotlety. Masę wyrabiamy doprawiając wcześniej solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formujemy plaske kotlety i obtaczamy je w bułce tartej - u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Smacznego.