Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na niedzielny obiad.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13763
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42001
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5114
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45895
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13763
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 42001
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5114
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45895
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, obsuszyć, posolić, lekko rozbić tłuczkiem i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Obsmażone kotlety wyjąć , a na tym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Następnie podlać wodą, wsypać paprykę, sól do smaku, zagotować i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu z cebulą a na warstwie ziemniaków ułożyć podsmażone mięso i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia zalać lekko posoloną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoty kolor, podawać w naczyniu.