Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na niedzielny obiad.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4390
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11927
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6793
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, obsuszyć, posolić, lekko rozbić tłuczkiem i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Obsmażone kotlety wyjąć , a na tym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Następnie podlać wodą, wsypać paprykę, sól do smaku, zagotować i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu z cebulą a na warstwie ziemniaków ułożyć podsmażone mięso i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia zalać lekko posoloną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoty kolor, podawać w naczyniu.