Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat na niedzielny obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1496
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1496
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1799
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9105
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, obsuszyć, posolić, lekko rozbić tłuczkiem i obsmażyć z obu stron na tłuszczu. Obsmażone kotlety wyjąć , a na tym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulę. Następnie podlać wodą, wsypać paprykę, sól do smaku, zagotować i przelać do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu z cebulą a na warstwie ziemniaków ułożyć podsmażone mięso i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia zalać lekko posoloną śmietaną wymieszaną z posiekaną natką pietruszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec na złoty kolor, podawać w naczyniu.