Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i aromat.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35728
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6028
        
        
                Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i ostudzić ( 2 surowe ziemniaki odłożyć). Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać mąkę i przysmażyć. Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą i zagotować. Mięso i wystudzone ziemniaki zmielić, połączyć z zasmażką, dodać starte odłożone surowe ziemniaki i zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku, dokładnie wyrobić masę i formować kotlety. Panierować w bułce tartej i smażyć na olej rumiano z obu stron.