Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez ostatnie upały straciłam apetyt na mięso. Jednak samymi owocami i wodą ciężko się nasycić. W związku z tym postanowiłam przyrządzić lekkie kotlety fasolowe, które oprócz tego, że wyśmienicie smakują, sprawiają, iż jest się najedzonym przez długi czas. Białko w nich zawarte, spokojnie może zastąpić białko pochodzące z mięsa. Polecam jarskie kotlety osobom, które są na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Ze względu na brak mąki, mogą być spożywane przez tych, którzy pragną zgubić kilka kilogramów.
jestem w trakcie odchudzania wiec musze spozywac takie dania;) niestety meza...
Odsłon: 14290
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 582
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 582
Składniki
Suszoną fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc, aby napęczniała. Dzięki temu szybciej będzie się gotowała (ok.1h).
Ugotowaną fasolę lub odsączoną z zalewy wrzucamy do blendera i miksujemy. Aby uzyskać jednolitą masę dolewamy wodę. Masę fasolową przekładamy do garnka, gdzie łączymy ją z pozostałymi składnikami: otrębami, jajkiem, przyprawami.
Za pomocą ręki lub drewnianej łyżki mieszamy dokładnie składniki. Żeby uformować niewielkie kotleciki należy zwilżyć dłonie w zimnej wodzie.
Kotlety obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Piecyk przed włożeniem blachy z kotletami nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Pieczemy 15 minut.
Można jeść na gorąco lub zimno. Wyśmienicie smakują z ogórkami kiszonymi lub małosolnymi. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 673
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 136