Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez ostatnie upały straciłam apetyt na mięso. Jednak samymi owocami i wodą ciężko się nasycić. W związku z tym postanowiłam przyrządzić lekkie kotlety fasolowe, które oprócz tego, że wyśmienicie smakują, sprawiają, iż jest się najedzonym przez długi czas. Białko w nich zawarte, spokojnie może zastąpić białko pochodzące z mięsa. Polecam jarskie kotlety osobom, które są na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Ze względu na brak mąki, mogą być spożywane przez tych, którzy pragną zgubić kilka kilogramów.
Suszoną fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc, aby napęczniała. Dzięki temu szybciej będzie się gotowała (ok.1h).
Ugotowaną fasolę lub odsączoną z zalewy wrzucamy do blendera i miksujemy. Aby uzyskać jednolitą masę dolewamy wodę. Masę fasolową przekładamy do garnka, gdzie łączymy ją z pozostałymi składnikami: otrębami, jajkiem, przyprawami.
Za pomocą ręki lub drewnianej łyżki mieszamy dokładnie składniki. Żeby uformować niewielkie kotleciki należy zwilżyć dłonie w zimnej wodzie.
Kotlety obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Piecyk przed włożeniem blachy z kotletami nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Pieczemy 15 minut.
Można jeść na gorąco lub zimno. Wyśmienicie smakują z ogórkami kiszonymi lub małosolnymi.
Smacznego!
Duża fasola Jaś ugotowana z wędzonym boczkiem i kiełbasą z cebulą w sosie pom...
Odsłon: 1580
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4845
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52295
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 4845
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52295
Składniki
Suszoną fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc, aby napęczniała. Dzięki temu szybciej będzie się gotowała (ok.1h).
Ugotowaną fasolę lub odsączoną z zalewy wrzucamy do blendera i miksujemy. Aby uzyskać jednolitą masę dolewamy wodę. Masę fasolową przekładamy do garnka, gdzie łączymy ją z pozostałymi składnikami: otrębami, jajkiem, przyprawami.
Za pomocą ręki lub drewnianej łyżki mieszamy dokładnie składniki. Żeby uformować niewielkie kotleciki należy zwilżyć dłonie w zimnej wodzie.
Kotlety obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Piecyk przed włożeniem blachy z kotletami nagrzewamy do temperatury 200 stopni C. Pieczemy 15 minut.
Można jeść na gorąco lub zimno. Wyśmienicie smakują z ogórkami kiszonymi lub małosolnymi. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Chorwackie cevapcici z grilla
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 4
Fasola Jaś po bretońsku
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 31