Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kotlety z boczniaków, idealne na obiad czy kolację, super smakują również na zimno. Smak i zdrowie w jednym :-) Smacznego !!!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 566
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 347
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3528
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 566
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 347
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3528
Składniki
Boczniaki należy oczyścić i delikatnie opłukać, a następnie osuszyć, przygotujcie sobie deskę do krojenia, folię i tłuczek. Boczniaki delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby były bardziej płaskie.
Jajko mieszamy ze śmietaną, posiekanym koprem, papryką, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby mamy gotowe i możemy zacząć je panierować, kolejno maczamy w jajku, a potem w bułce z dwóch stron. Rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej kolejno kotlety z boczniaków, smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!! Smacznego :-)