Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kotlety z boczniaków, idealne na obiad czy kolację, super smakują również na zimno. Smak i zdrowie w jednym :-) Smacznego !!!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Boczniaki należy oczyścić i delikatnie opłukać, a następnie osuszyć, przygotujcie sobie deskę do krojenia, folię i tłuczek. Boczniaki delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby były bardziej płaskie.
Jajko mieszamy ze śmietaną, posiekanym koprem, papryką, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby mamy gotowe i możemy zacząć je panierować, kolejno maczamy w jajku, a potem w bułce z dwóch stron. Rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej kolejno kotlety z boczniaków, smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!! Smacznego :-)