Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kotlety z boczniaków, idealne na obiad czy kolację, super smakują również na zimno. Smak i zdrowie w jednym :-) Smacznego !!!
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2629
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 130
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2629
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 130
Składniki
Boczniaki należy oczyścić i delikatnie opłukać, a następnie osuszyć, przygotujcie sobie deskę do krojenia, folię i tłuczek. Boczniaki delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby były bardziej płaskie.
Jajko mieszamy ze śmietaną, posiekanym koprem, papryką, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby mamy gotowe i możemy zacząć je panierować, kolejno maczamy w jajku, a potem w bułce z dwóch stron. Rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej kolejno kotlety z boczniaków, smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!! Smacznego :-)