Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam kotlety z boczniaków, idealne na obiad czy kolację, super smakują również na zimno. Smak i zdrowie w jednym :-) Smacznego !!!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 220
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 220
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Boczniaki należy oczyścić i delikatnie opłukać, a następnie osuszyć, przygotujcie sobie deskę do krojenia, folię i tłuczek. Boczniaki delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby były bardziej płaskie.
Jajko mieszamy ze śmietaną, posiekanym koprem, papryką, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby mamy gotowe i możemy zacząć je panierować, kolejno maczamy w jajku, a potem w bułce z dwóch stron. Rozgrzewamy patelnię z olejem i układamy na niej kolejno kotlety z boczniaków, smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Gotowe !!! Smacznego :-)