Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobraź sobie chrupiące i złociste kotlety, których tajemniczym składnikiem jest zwykły chleb tostowy. Ta prosta przekąska to prawdziwe arcydzieło smaku, które zaskakuje swoją prostotą i jednocześnie wykwintnością. Chrupiąca skórka chleba otula delikatne wnętrze kotletów, tworząc harmonijną grę tekstur i smaków. Każdy kęs to zaskakująca podróż smakowa, gdzie prostota składników spotyka się z niezwykłą intensywnością smaku. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione liściem sałaty, te kotlety nie tylko zachwycają smakiem, ale także wabią swym wyglądem, kusząc do degustacji kolejnego kęsa tej wyjątkowej uczty kulinarnego doświadczenia.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3783
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8933
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1727
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15143
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3783
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8933
Składniki
1. Każdą kromkę chleba rozwałkowuję bardzo cienko za pomocą wałka.
2. Następnie obieram cebulę, drobno ją kroję, i smażę na rozgrzanym oleju aż stanie się złocista i aromatyczna. 3. Do podsmażonej cebuli dodaję mięso pokrojone w drobną kostkę. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję przyprawę do kurczaka, sól oraz drobno posiekany koperek. Następnie dodaję serek śmietankowy i smażę wszystko przez 10 minut, aż składniki się dobrze połączą.
5. Na każdej kromce chleba układam połowę plasterka sera cheddar oraz łyżkę farszu.
6. Chleb składam w trójkąty, a następnie panieruję je w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
7. Trójkąciki chleba smażę z obu stron na rozgrzanym oleju, aż staną się złociste i chrupiące.
8. Gotowe! Podaję z ulubionym sosem, aby dopełnić smaku tego wyjątkowego dania. 9. Życzę smacznego!