Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyobraź sobie chrupiące i złociste kotlety, których tajemniczym składnikiem jest zwykły chleb tostowy. Ta prosta przekąska to prawdziwe arcydzieło smaku, które zaskakuje swoją prostotą i jednocześnie wykwintnością. Chrupiąca skórka chleba otula delikatne wnętrze kotletów, tworząc harmonijną grę tekstur i smaków. Każdy kęs to zaskakująca podróż smakowa, gdzie prostota składników spotyka się z niezwykłą intensywnością smaku. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione liściem sałaty, te kotlety nie tylko zachwycają smakiem, ale także wabią swym wyglądem, kusząc do degustacji kolejnego kęsa tej wyjątkowej uczty kulinarnego doświadczenia.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 127
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 127
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 156
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 326
Składniki
1. Każdą kromkę chleba rozwałkowuję bardzo cienko za pomocą wałka.
2. Następnie obieram cebulę, drobno ją kroję, i smażę na rozgrzanym oleju aż stanie się złocista i aromatyczna. 3. Do podsmażonej cebuli dodaję mięso pokrojone w drobną kostkę. 4. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję przyprawę do kurczaka, sól oraz drobno posiekany koperek. Następnie dodaję serek śmietankowy i smażę wszystko przez 10 minut, aż składniki się dobrze połączą.
5. Na każdej kromce chleba układam połowę plasterka sera cheddar oraz łyżkę farszu.
6. Chleb składam w trójkąty, a następnie panieruję je w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
7. Trójkąciki chleba smażę z obu stron na rozgrzanym oleju, aż staną się złociste i chrupiące.
8. Gotowe! Podaję z ulubionym sosem, aby dopełnić smaku tego wyjątkowego dania. 9. Życzę smacznego!