Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarka, patelnia
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 46
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 46
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posypać delikatnie solą i po 10 min porządnie odcisnąć z wody. Marchewkę zetrzeć na tarce i odcisnąć z wody. Czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotować talerz z bułką tartą. Do jednego pojemnika wrzucić cukinię, marchewkę, czosnek, jajo (rozbite oczywiście;-), mąkę, popieprzyć i dodać papryczki chili. Całość mieszamy! Teraz formujemy kotlety i zanurzamy każdą stronę w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, każdą stronę kilka minut, na średnim ogniu:-) Smażymy, aż kotlety się ładnie zarumienią. Zapraszam do obejrzenia filmu, link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!