Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        Tarka, patelnia
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35711
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35711
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce, posypać delikatnie solą i po 10 min porządnie odcisnąć z wody. Marchewkę zetrzeć na tarce i odcisnąć z wody. Czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotować talerz z bułką tartą. Do jednego pojemnika wrzucić cukinię, marchewkę, czosnek, jajo (rozbite oczywiście;-), mąkę, popieprzyć i dodać papryczki chili. Całość mieszamy! Teraz formujemy kotlety i zanurzamy każdą stronę w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu, każdą stronę kilka minut, na średnim ogniu:-) Smażymy, aż kotlety się ładnie zarumienią. Zapraszam do obejrzenia filmu, link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!