Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii pod różnymi postaciami goszczą na naszym stole przez cały sezon. Dziś placki z cukinii i kaszy jaglanej. Z dodatkiem pieprzu ziołowego, który nadaje im specyficznego smaku, który mi bardzo odpowiada. Można je podać z surówką, z sosem lub do drugiego dania jako zamiennik ziemniaków czy ryżu.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1049
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 194
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy w gorącej wodzie. Zalewamy ją 1,5 szklanki wody, delikatnie solimy i gotujemy ok 20 minut tak, aby kasza była prawie rozgotowana. Dolewamy w trakcie gotowania wody, gdyby odparowała. Po ugotowaniu studzimy
Cukinię ścieramy na średnich oczkach. Odstawiamy na kilka minut, a następnie odciskamy z niej nadmiar płynu
Kaszę łączymy z cukinią, ścieramy cebulę, przeciskamy czosnek, dodajemy przyprawy i jajka oraz tartą bułkę. Dokładnie wyrabiamy
Formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony