Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy

Kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 337

Dodano:

Odsłon: 553

Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to dobre rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Bezmięsne kotlety zasmakują każdemu.

Składniki

  • ciecierzyca - 1 puszka
  • czerwona fasola - 1 puszka
  • pieczarki - 50 g
  • musztarda - 1 łyżka
  • ketchup - 1 łyżka
  • majonez - 1 łyżka
  • czosnek - 2 ząbki
  • ser żółty - 50 g
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • jajko - 1szt.
  • mąka pszenna lub ryżowa - 3 łyżki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z czerwonej fasoli i ciecierzycy

Przygotowanie

  1. Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.

  2. Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.

  3. Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.

  4. Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 stycznia Trafiłaś w mój gust :) Kiedy powtórka? Rodzina mnie zaprasza, więc będzie przy okazji ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń