Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to dobre rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Bezmięsne kotlety zasmakują każdemu.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6657
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4576
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327061
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6657
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4576
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327061
Składniki
Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.
Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.
Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.
Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.