Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to dobre rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Bezmięsne kotlety zasmakują każdemu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 890
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9826
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 890
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9826
Składniki
Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.
Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.
Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.
Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.