Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 337
Dodano: 27.01.2021
Odsłon: 553
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.
Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.
Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.
Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Trafiłaś w mój gust :) Kiedy powtórka? Rodzina mnie zaprasza, więc będzie przy okazji ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszne kotlety! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz