Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to dobre rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Bezmięsne kotlety zasmakują każdemu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1269
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113563
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1269
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113563
Składniki
Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.
Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.
Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.
Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.