Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z czerwonej fasoli z puszki to dobre rozwiązanie dla zapracowanych. Takie kotlety przygotowuje się szybko i są przepyszne. Bezmięsne kotlety zasmakują każdemu.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Czerwoną fasolę i ciecierzycę dokładnie osączamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Fasolę, cieciorkę i pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C w celu odparowania płynów.
Zawartość blaszki wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, starty żółty ser, majonez, ketchup, musztardę, sól i pieprz oraz 2 łyżki mąki.
Całość miksujemy aż do rozdrobnienia składników. Dodajemy jajko i jeszcze krótko mieszamy.
Niewielkie porcje masy obtaczamy w mące i nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.