Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fasoli czerwonej to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni wegańskiej. Nie ma potrzeby użycia jajka ani innych substancji wiążących. Fasola trzyma wszystko razem! Do przygotowania tego dania trzeba niewielkiej liczby składników. Jest też niezwykle szybkie. Czerwona fasola ma bardzo charakterystyczny smak, a w tej wersji jest on podkręcony dodatkiem musztardy i wędzonej papryki. Możesz także śmiało dodać ulubione przyprawy i stworzyć własny charakter tych kotletów. Danie świetnie sprawdzi się do burgerów, na niedzielny obiad albo jako przekąska.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Fasolę odsącz z zalewy i przelej bieżącą wodą. Pozostaw na sitku, by woda odciekła. Osusz fasolę i przełóż ją do miski. Zmiksuj ją robotem kuchennym lub blenderem na jednolitą masę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Tak samo przygotuj natkę pietruszki. Dodaj do fasoli wszystkie pozostałe składniki z wyłączeniem oliwy. Zagnieć całość na jednolite ciasto.
Podziel masę na 8-12 kulek. Spłaszcz każdą w rękach, tworząc kotlety. Odstaw je do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż kotlety z fasoli czerwonej przez 2 minuty z każdej strony. Przenieś kotlety na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem. Piecz je przez 20 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Podawaj na ciepło, jako zamiennik klasycznych, mięsnych kotletów.