Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fasoli czerwonej to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni wegańskiej. Nie ma potrzeby użycia jajka ani innych substancji wiążących. Fasola trzyma wszystko razem! Do przygotowania tego dania trzeba niewielkiej liczby składników. Jest też niezwykle szybkie. Czerwona fasola ma bardzo charakterystyczny smak, a w tej wersji jest on podkręcony dodatkiem musztardy i wędzonej papryki. Możesz także śmiało dodać ulubione przyprawy i stworzyć własny charakter tych kotletów. Danie świetnie sprawdzi się do burgerów, na niedzielny obiad albo jako przekąska.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 463
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 803
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 463
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 803
Składniki
Fasolę odsącz z zalewy i przelej bieżącą wodą. Pozostaw na sitku, by woda odciekła. Osusz fasolę i przełóż ją do miski. Zmiksuj ją robotem kuchennym lub blenderem na jednolitą masę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Tak samo przygotuj natkę pietruszki. Dodaj do fasoli wszystkie pozostałe składniki z wyłączeniem oliwy. Zagnieć całość na jednolite ciasto.
Podziel masę na 8-12 kulek. Spłaszcz każdą w rękach, tworząc kotlety. Odstaw je do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż kotlety z fasoli czerwonej przez 2 minuty z każdej strony. Przenieś kotlety na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem. Piecz je przez 20 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Podawaj na ciepło, jako zamiennik klasycznych, mięsnych kotletów.