Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z gotowanego kurczaka to ciekawe urozmaicenie dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne mielone a także świetny pomysł na wykorzystanie udek ugotowanych poprzedniego dnia.
Oddzielone od kości mięso z kurczaka kroimy na mniejsze części na następnie dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski przekładamy posiekanego kurczka, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę, starte na tarce pieczarki oraz jajko, na końcu dodajemy oraz 3-4 łyżki bułki tartej, wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z mięsnej masy formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej.
Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 228
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17130
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 91
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 228
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17130
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 91
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 66
Składniki
Oddzielone od kości mięso z kurczaka kroimy na mniejsze części na następnie dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski przekładamy posiekanego kurczka, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę, starte na tarce pieczarki oraz jajko, na końcu dodajemy oraz 3-4 łyżki bułki tartej, wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z mięsnej masy formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 91
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 79