Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z gotowanego kurczaka to ciekawe urozmaicenie dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne mielone a także świetny pomysł na wykorzystanie udek ugotowanych poprzedniego dnia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12917
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1468
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14197
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5879
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12917
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1468
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14197
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5879
Składniki
Oddzielone od kości mięso z kurczaka kroimy na mniejsze części na następnie dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Oczyszczone pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do dużej miski przekładamy posiekanego kurczka, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę, starte na tarce pieczarki oraz jajko, na końcu dodajemy oraz 3-4 łyżki bułki tartej, wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z mięsnej masy formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy je w bułce tartej. Kotlety smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.