Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co by tu dziś ugotować na obiad? Większość z nas często zadaje sobie to pytanie :) Kuchnia bowiem nie powinna być monotonna. Wydawało by się, że te kotlety właśnie takie są, nic podobnego! To bardzo uniwersalne danie. Gama surówek czy sosów, jako dodatek, jest do nich nieograniczona. Pasują wszystkie! Wystarczy dobrać tylko swoje ulubione :)
dwa garnki do gotowania, maszynka do mielenia, praska do ziemniaków,patelnia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4353
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6748
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5572
Składniki
Groch lub fasolę zalać wrzątkiem, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości, odcedzić.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę. Odstawić do odparowania i wystudzenia.
Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu.
Groch lub fasolę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać do ziemniaków, połączyć z cebulą, dodać jedno całe jajko i żółtko, łyżkę majeranku, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać masę, jeżeli jest zbyt luźna, dodać trochę bułki tartej.
Formować małe kotlety, obtaczać w tartej bułce. Ostrożnie kłaść łopatką (łatwo pękają ) na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi sosami i surówkami.