Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co by tu dziś ugotować na obiad? Większość z nas często zadaje sobie to pytanie :) Kuchnia bowiem nie powinna być monotonna. Wydawało by się, że te kotlety właśnie takie są, nic podobnego! To bardzo uniwersalne danie. Gama surówek czy sosów, jako dodatek, jest do nich nieograniczona. Pasują wszystkie! Wystarczy dobrać tylko swoje ulubione :)
dwa garnki do gotowania, maszynka do mielenia, praska do ziemniaków,patelnia
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1342
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 325
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1342
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 325
Składniki
Groch lub fasolę zalać wrzątkiem, odstawić na 3 godziny, odcedzić. Zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości, odcedzić.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę. Odstawić do odparowania i wystudzenia.
Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu.
Groch lub fasolę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać do ziemniaków, połączyć z cebulą, dodać jedno całe jajko i żółtko, łyżkę majeranku, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać masę, jeżeli jest zbyt luźna, dodać trochę bułki tartej.
Formować małe kotlety, obtaczać w tartej bułce. Ostrożnie kłaść łopatką (łatwo pękają ) na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi sosami i surówkami.