Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne danie, które z powodzeniem może zastąpić kotlety mięsne. Ten prosty przepis ma prawie sto lat! Więcej starych oryginalnych przepisów na blogu Pularda. Stół sprzed wieków.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 794
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 794
Składniki
Grzyby umyć i drobno posiekać. Można zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, usmażyć na maśle. Bułkę zalać mlekiem, poczekać 10 minut, aż je wchłonie. Odcisnąć w dłoniach z nadmiaru mleka, drobno pokruszyć. Grzyby połączyć z cebulą, bułką, posiekanym koperkiem, jajkiem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać 2-3 łyżki mąki. Jeśli to możliwe formować kotleciki w dłoni, obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, by formować je w dłoniach, nakładać bezpośrednio na patelnię i smażyć do zrumienienia. Podawać ze śmietaną.