Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jesienne danie, które z powodzeniem może zastąpić kotlety mięsne. Ten prosty przepis ma prawie sto lat! Więcej starych oryginalnych przepisów na blogu Pularda. Stół sprzed wieków.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 113
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 235
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 774
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 418
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 563
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 113
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 235
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 774
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 418
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 563
Składniki
Grzyby umyć i drobno posiekać. Można zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, usmażyć na maśle. Bułkę zalać mlekiem, poczekać 10 minut, aż je wchłonie. Odcisnąć w dłoniach z nadmiaru mleka, drobno pokruszyć. Grzyby połączyć z cebulą, bułką, posiekanym koperkiem, jajkiem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodać 2-3 łyżki mąki. Jeśli to możliwe formować kotleciki w dłoni, obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, by formować je w dłoniach, nakładać bezpośrednio na patelnię i smażyć do zrumienienia. Podawać ze śmietaną.