Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj na obiad polecają się lekkie i pożywne kotleciki z chudego mięsa indyka z dodatkiem kaszy orkiszowej oraz pieczarek. Kotleciki dostarczą nam sporej porcji białka, witamin, związków mineralnych, a także węglowodanów złożonych. Są delikatne, bardzo soczyste i aromatyczne. Idealnie komponują się ze świeżymi surówkami, sałatkami oraz lekkimi sosami. Mogą być także świetną podstawą lżejszej wersji burgera :).
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17767
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15550
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7075
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17767
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15550
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7075
Składniki
Kaszę orkiszową gotujemy w bulionie. Pokrojoną w kosteczkę cebulkę szklimy na oleju lub oliwie, dodajemy drobno posiekany czosnek, a następnie pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy wszystko do momentu odparowania wody z grzybów.
Do zmielonego mięsa z indyka dodajemy ostudzoną zawartość patelni oraz kaszę, jajko, posiekany drobno koperek, papryczkę chili oraz przyprawy i wszystko dokładnie wyrabiamy.
Z powstałej masy formujemy kotleciki, które smażymy z obu stron na lekko rumiany kolor. Po usmażeniu kotleciki układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Kotleciki możemy także upiec na blaszce lub w małych foremkach. Upieczone kotleciki świetnie komponują się z sosem czosnkowym i świeżymi warzywami. Życzę smacznego! :)