Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na kotlety jajeczne, smaczne i sycące. Alternatywa dla dań mięsnych, pyszne danie na piątek albo po prostu na kolację, podane z ulubioną surówką. Do zrobienia kotletów jajecznych potrzebujemy proste składniki, które każdy ma w swojej kuchni. Podajemy je np z frytkami lub z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką. Można podać tylko z surówką eliminując węglowodany.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 971
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 971
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 819
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12565
Składniki
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o średnich lub małych oczkach
Do startych jajek dodajemy drobno pokrojoną cebulkę podsmażoną wcześniej na oleju, koperek, sól i pieprz oraz 3 łyżki bułki tartej. Wszystko mieszamy
Na koniec dodajemy surowe jajko i jeszcze raz wszystko mieszamy
Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w pozostałej bułce tartej
Na patelni rozgrzewamy ojej i smażymy na nim kotleciki na rumiano z każdej strony
Podajemy z puree ziemniaczanym, frytkami bądź tylko z surówką