Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na kotlety jajeczne, smaczne i sycące. Alternatywa dla dań mięsnych, pyszne danie na piątek albo po prostu na kolację, podane z ulubioną surówką. Do zrobienia kotletów jajecznych potrzebujemy proste składniki, które każdy ma w swojej kuchni. Podajemy je np z frytkami lub z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką. Można podać tylko z surówką eliminując węglowodany.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o średnich lub małych oczkach
Do startych jajek dodajemy drobno pokrojoną cebulkę podsmażoną wcześniej na oleju, koperek, sól i pieprz oraz 3 łyżki bułki tartej. Wszystko mieszamy
Na koniec dodajemy surowe jajko i jeszcze raz wszystko mieszamy
Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w pozostałej bułce tartej
Na patelni rozgrzewamy ojej i smażymy na nim kotleciki na rumiano z każdej strony
Podajemy z puree ziemniaczanym, frytkami bądź tylko z surówką