Dziś mam dla Was przepis na kotlety jajeczne, smaczne i sycące. Alternatywa dla dań mięsnych, pyszne danie na piątek albo po prostu na kolację, podane z ulubioną surówką. Do zrobienia kotletów jajecznych potrzebujemy proste składniki, które każdy ma w swojej kuchni. Podajemy je np z frytkami lub z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką. Można podać tylko z surówką eliminując węglowodany.
Kotlety z jajek
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 1 małą cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 5 -6 łyżek bułki tartej
- sól i pieprz
- olej
Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 1 małą cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 5 -6 łyżek bułki tartej
- sól i pieprz
- olej

Etapy przygotowania
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o średnich lub małych oczkach
Do startych jajek dodajemy drobno pokrojoną cebulkę podsmażoną wcześniej na oleju, koperek, sól i pieprz oraz 3 łyżki bułki tartej. Wszystko mieszamy
Na koniec dodajemy surowe jajko i jeszcze raz wszystko mieszamy
Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w pozostałej bułce tartej
Na patelni rozgrzewamy ojej i smażymy na nim kotleciki na rumiano z każdej strony
Podajemy z puree ziemniaczanym, frytkami bądź tylko z surówką
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 182

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 580

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 621


Składniki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 1 małą cebula
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 5 -6 łyżek bułki tartej
- sól i pieprz
- olej
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o średnich lub małych oczkach
Do startych jajek dodajemy drobno pokrojoną cebulkę podsmażoną wcześniej na oleju, koperek, sól i pieprz oraz 3 łyżki bułki tartej. Wszystko mieszamy
Na koniec dodajemy surowe jajko i jeszcze raz wszystko mieszamy
Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w pozostałej bułce tartej
Na patelni rozgrzewamy ojej i smażymy na nim kotleciki na rumiano z każdej strony
Podajemy z puree ziemniaczanym, frytkami bądź tylko z surówką
Jajeczne kotlety wyglądają pysznie i na pewno tak też smakują!
Pyszności:)
Pięknie i apetycznie wyglądają :)
Fajne , smakowite kotleciki. Pyszne danie.;)
Pychotka:)