Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i sałatką.
Jeśli szukasz pomysłu na szybki, a jednocześnie smaczny i sycący obiad, filet...
Odsłon: 6594
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 7746
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 776
Jeśli szukasz pomysłu na szybki, a jednocześnie smaczny i sycący obiad, filet...
Odsłon: 6594
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 7746
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 776
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie w gorącej wodzie i gotujemy wg przepisu na opakowaniu ( ok 15 min - woda musi całkiem odparować. Gorącą kaszę można jeszcze rozetrzeć za pomocą łyżki, żeby konsystencja kotletów była bardziej gładka
Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju Koperek siekamy
Przestudzoną kaszę łączymy ze startymi jajkami, cebulą, koperkiem, łyżką tartej bułki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką