Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i sałatką.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21607
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 158
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21607
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 158
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 289
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie w gorącej wodzie i gotujemy wg przepisu na opakowaniu ( ok 15 min - woda musi całkiem odparować. Gorącą kaszę można jeszcze rozetrzeć za pomocą łyżki, żeby konsystencja kotletów była bardziej gładka
Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju Koperek siekamy
Przestudzoną kaszę łączymy ze startymi jajkami, cebulą, koperkiem, łyżką tartej bułki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką