Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i sałatką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2032
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2036
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421323
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2032
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie w gorącej wodzie i gotujemy wg przepisu na opakowaniu ( ok 15 min - woda musi całkiem odparować. Gorącą kaszę można jeszcze rozetrzeć za pomocą łyżki, żeby konsystencja kotletów była bardziej gładka
Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju Koperek siekamy
Przestudzoną kaszę łączymy ze startymi jajkami, cebulą, koperkiem, łyżką tartej bułki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką