Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek to bardzo smaczne danie. U nas zwykle serwowane z frytkami i sałatką.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30984
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5158
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30984
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5158
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy na sicie w gorącej wodzie i gotujemy wg przepisu na opakowaniu ( ok 15 min - woda musi całkiem odparować. Gorącą kaszę można jeszcze rozetrzeć za pomocą łyżki, żeby konsystencja kotletów była bardziej gładka
Jajka ugotowane na twardo ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju Koperek siekamy
Przestudzoną kaszę łączymy ze startymi jajkami, cebulą, koperkiem, łyżką tartej bułki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy surowe jajko. Dokładnie mieszamy
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami lub frytkami oraz ulubioną surówką