Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety można zrobić nie tylko z mięsa. Jeżeli jesteś na diecie wegetariańskiej albo po prostu masz ochotę na nowe smaki w twoim menu, wypróbuj przepis na kotlety z jajek i pieczarek. Kosztują grosze, składniki do ich przygotowania dostaniesz, w każdym sklepie, a jednocześnie zachwycają pysznych smakiem. Ta potrawa jest również bardzo sycącą, dzięki czemu nie pomyślisz o podjadaniu, aż do kolacji. Możesz zajadać je solo, podać z ziołowo-czosnkowym sosem, lub zaserwować jak klasyczny polski obiad z ziemniakami i ulubioną surówką. Domownicy na pewno poproszą o dokładkę.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2996
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 457
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2568
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2996
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 457
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2568
Składniki
Uformuj kotlety z jajek i pieczarek, obtocz je w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym, aż nabiorą złocistego koloru.
Zacznij od ugotowania ośmiu jajek na twardo. Kiedy przestygną, dobrze rozdrobnij je za pomocą widelca.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na odrobinie masła, kiedy się zeszkli, dodaj posiekane pieczarki. Smaż, aż zredukują swoją objętość.
Do miski przełóż posiekane jajka, przestudzone pieczarki z cebulą, do środka wbij dwa jajka, dodaj bułkę tartą. Dorzuć posiekane koperek i szczypiorek. Słodką paprykę, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj.