Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nadziewane jarmużem i serem feta to pyszne połączenie. Do nadzienia z jarmużu nie dodałam soli ponieważ ser feta jest słony. W taki sam sposób można przygotować filety z kurczaka.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 282
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 282
Składniki
Umyte kotlety osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć połową zmiażdżonego czosnku. Jarmuż blanszować, osączyć, usunąć grube łodyżki, liście drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać pozostały czosnek i posiekany jarmuż, podsmażyć, przyprawić pieprzem, ostudzić. Wyłożyć na przygotowane mięso.
Na jarmuż ułożyć po plasterku sera.
Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa lub spiąć wykałaczkami.
Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku.
Następnie z obu stron obtaczać w bułce tartej wymieszanej z czarnym sezamem.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku.