Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i na pewno lepszy obiad niż mielone, chociaż w smaku podobne. I technika wykonania również. Zamiast mięsa - warzywa. Samo zdrowie.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3970
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 91
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3970
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 137
Składniki
Kalafior podziel na różyczki, ziemniaki i marchewkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj warzywa na parze - ok. 20 minut.
Ugotowane warzywa przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub ugnieć tłuczkiem.
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Pod koniec smażenia dodaj drobno posiekany czosnek. Smaż, aż cebula lekko się zrumieni.
Podsmażoną cebulę, jajka i posiekaną natkę dodaj do ugotowanego kalafiora z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Dodaj tyle tartej bułki, aby masa była lekko kleista i dała się formować. Dopraw do smaku. Formuj kotlety wielkości dłoni, panieruj je w pszenicznych otrębach i smaż na złoto na oleju lub oliwie.
Podawaj z ulubionym sosem (np. mięsnym) lub jako dodatek do drugiego dania. Pyszne są z pikantnym sosem pomidorowym.