Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4703
Dodano: 03.04.2014
Odsłon: 2912
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kalafior podziel na różyczki, ziemniaki i marchewkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Ugotuj warzywa na parze - ok. 20 minut.
Ugotowane warzywa przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub ugnieć tłuczkiem.
Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę. Pod koniec smażenia dodaj drobno posiekany czosnek.
Smaż, aż cebula lekko się zrumieni.
Podsmażoną cebulę, jajka i posiekaną natkę dodaj do ugotowanego kalafiora z warzywami.
Dokładnie wymieszaj. Dodaj tyle tartej bułki, aby masa była lekko kleista i dała się formować.
Dopraw do smaku.
Formuj kotlety wielkości dłoni, panieruj je w pszenicznych otrębach i smaż na złoto na oleju lub oliwie.
Podawaj z ulubionym sosem (np. mięsnym) lub jako dodatek do drugiego dania.
Pyszne są z pikantnym sosem pomidorowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

niva 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
kocham takie jedzonko... :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
zgadza się zdrowe i czasem warto zamienić warzywa zamiast mięsa:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszne i zdrowe.5 Kto głosował? | Odpowiedz