Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione kotlety mojego męża. Aromatyczne i soczyste, moczone w mleku z cebulą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4225
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11558
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13684
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4225
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11558
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13684
Składniki
Plastry mięsa rozbijamy na deseczce z 1 strony. Mleko wlewamy do garnka. Cebulę kroimy w pióra i wrzucamy do mleka. Dodajemy 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Mieszamy. Wkładamy tam mięso i zostawiamy na około 3 godziny. W tym czasie mięsko nabierze aromatu i po upieczeniu będzie soczyste.
Po tym czasie mięso wyciągamy i panierujemy. Wkładamy najpierw do roztrzepanego jajka, doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu, następnie obtaczamy w mące i w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy mięso i smażymy z obu stron do miękkości. Wspaniały zapach unosi się już podczas smażenia, a po degustacji już nie możemy się im oprzeć. Podajemy z ziemniakami i ogóreczkami konserwowymi lub innymi ulubionymi dodatkami.