Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione kotlety mojego męża. Aromatyczne i soczyste, moczone w mleku z cebulą.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 38
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 113
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 38
Brokuł dodaje głębi smaku, tak jak i pozostałe dodatki.
Odsłon: 113
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 288
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 20
Składniki
Plastry mięsa rozbijamy na deseczce z 1 strony. Mleko wlewamy do garnka. Cebulę kroimy w pióra i wrzucamy do mleka. Dodajemy 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Mieszamy. Wkładamy tam mięso i zostawiamy na około 3 godziny. W tym czasie mięsko nabierze aromatu i po upieczeniu będzie soczyste.
Po tym czasie mięso wyciągamy i panierujemy. Wkładamy najpierw do roztrzepanego jajka, doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu, następnie obtaczamy w mące i w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy mięso i smażymy z obu stron do miękkości. Wspaniały zapach unosi się już podczas smażenia, a po degustacji już nie możemy się im oprzeć. Podajemy z ziemniakami i ogóreczkami konserwowymi lub innymi ulubionymi dodatkami.