Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione kotlety mojego męża. Aromatyczne i soczyste, moczone w mleku z cebulą.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 910
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 910
Składniki
Plastry mięsa rozbijamy na deseczce z 1 strony. Mleko wlewamy do garnka. Cebulę kroimy w pióra i wrzucamy do mleka. Dodajemy 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Mieszamy. Wkładamy tam mięso i zostawiamy na około 3 godziny. W tym czasie mięsko nabierze aromatu i po upieczeniu będzie soczyste.
Po tym czasie mięso wyciągamy i panierujemy. Wkładamy najpierw do roztrzepanego jajka, doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu, następnie obtaczamy w mące i w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy mięso i smażymy z obu stron do miękkości. Wspaniały zapach unosi się już podczas smażenia, a po degustacji już nie możemy się im oprzeć. Podajemy z ziemniakami i ogóreczkami konserwowymi lub innymi ulubionymi dodatkami.