Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie soczyste kotlety z kaszą gryczaną z mieszanym mięsem wieprzowym i drobiowym. Idealne na codzienny obiad!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1386
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 358
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i całkowicie wystudź.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce masła. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mielone mięso indyka i wieprzowiny z ostudzoną kaszą, podsmażoną cebulą razem z tłuszczem, czosnkiem, jajkiem i koperkiem. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wyrób masę aż stanie się jednolita.
Z masy uformuj płaskie kotlety. Obtocz je w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste. Na koniec możesz przykryć patelnię i jeszcze chwilę podgrzać kotlety na małym ogniu, aby doszły w środku.