Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie soczyste kotlety z kaszą gryczaną z mieszanym mięsem wieprzowym i drobiowym. Idealne na codzienny obiad!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456806
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1224
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2095
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456806
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1224
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2095
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i całkowicie wystudź.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce masła. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mielone mięso indyka i wieprzowiny z ostudzoną kaszą, podsmażoną cebulą razem z tłuszczem, czosnkiem, jajkiem i koperkiem. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wyrób masę aż stanie się jednolita.
Z masy uformuj płaskie kotlety. Obtocz je w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste. Na koniec możesz przykryć patelnię i jeszcze chwilę podgrzać kotlety na małym ogniu, aby doszły w środku.