Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odwiedziłam jarmark z tradycyjnymi, domowymi wyrobami i dałam się namówić na kaszankę rodem z PRLu :D Postanowiłam jednak przyrządzić ją troszeczkę inaczej i wyczarowałam z niej kotlety. Danie jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu, ale efekt z pewnością ucieszy wszystkich kasznkożerców :D
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1773
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 297
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 402
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 538
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 41
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1773
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 297
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 402
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 538
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na oleju rzepakowym. Kaszankę obieramy z osłonki i kroimy ją na mniejsze kawałki, które przekładamy do miski. Do kaszanki dodajemy także jajko, podsmażoną cebulkę, namoczoną w mleku bułkę, majeranek, cząber i wszystko dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą, sosem sojowym i świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotlety. * każdy kotlet możemy dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Ja tym razem zrezygnowałam z panierki, gdyż przypieczona skórka kotlecików nadaje im wspaniałego smaku.
Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. * Kotlety możemy także upiec bez tłuszczu, układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia to około 20 minut w temp. 180 stopni C.
Gotowe kotleciki podajemy jako danie główne lub jako przekąskę serwowaną z ulubionym sosem. Możemy także wykorzystać je do kaszankowych burgerów :D Życzę smacznego! :)