Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby otrzymać nietypowe danie obiadowe wystarczy mięso mielone zastąpić kaszanką i przygotować jak klasyczne mielone kotlety.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54085
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 452
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5287
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54085
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 452
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5287
Składniki
Przygotowujemy pieczone ziemniaki: ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniej więcej równe części.
W małym garnuszku umieszczamy oliwę i masło klarowane, dodajemy przyprawy i podgrzewamy do połączenia składników.
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, zalewamy zawartością rondelka i dokładnie mieszamy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przygotowujemy kotlety: pieczarki i cebulę oczyszczamy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, aż odparuje płyn. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Z kaszanek zdejmujemy osłonki, wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pieczarki z cebulą, wbijamy jajka. W miarę potrzeby doprawiamy.
Z masy formujemy kotlety (jeśli jest zbyt rzadka, dodajemy nieco bułki tartej), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.