Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 90
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 248
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 283
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 90
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 248
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 283
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)