Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1783
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1783
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421150
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)