Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)
Bardzo smaczne, bezmięsne kotlety, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 5340
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 47
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 153
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 47
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 153
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 153
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 108
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 139
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Dania główne
Pieczone bataty ze szpinakiem
Dania główne
Faszerowane papryki
Dania główne
Żeberka pieczone w miodzie i piwie
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 35
Pieczone bataty ze szpinakiem
Idealne na wegeteriański obiad
Odsłon: 60