Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.
Polecam, pychota.
Odsłon: 566
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 464
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1719
Polecam, pychota.
Odsłon: 566
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 464
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1719
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)