Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 12
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 98
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)