Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10163

Dodano:

Odsłon: 12016

Kasza gryczana świetnie sprawdza się w połączeniu z daniami mięsnymi, gulaszami oraz sosami grzybowymi u mnie w formie kotlecików z twarogiem, boczkiem i cebulką.

Składniki

  • kasza gryczana 2 woreczki
  • twaróg 40 - 45 dag
  • boczek wędzony 4 cm pasek
  • duża cebula 1
  • sól, pieprz, papryka ostra
  • jajko 3
  • bułka tarta 3 łyżki + do panierki
  • mąka 3 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą delikatnie podduszamy. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg oraz boczek z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy jajka, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem. Z otrzymanej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń