Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na piątkowy obiad lub danie dla jarosza:) Kotlety z kaszy gryczanej prażonej z dodatkiem papryki i natki pietruszki. Pysznie smakują z surówką, leczo lub z sosem pieczarkowym, grzybowym itp. W wersji dla "mięsożercy" możemy serwować z dodatkiem sosu bolońskiego lub gulaszu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4937
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15420
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4625
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 291
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2744
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4937
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy do przestudzenia. Następnie blendujemy ją ale nie na miazgę - ziarenka powinny być w formie małych kawałków a nie papki. Do kaszy dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę, wbijamy jajko i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dokładnie wyrabiamy i formujemy spłaszczone kuleczki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju.