Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu to znakomity pomysł na bezmięsny obiad. Są szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Niewątpliwą ich zaletą oprócz genialnego smaku, jest niewielka cena. Całość dania to koszt około 10 złotych. Jakiej kaszy użyć do przygotowania kotletów? Do kotletów możesz użyć zarówno kaszy gryczanej palonej, jak i białej. My w przepisie użyliśmy kaszy palonej ze względu na lekko orzechowy posmak, który idealnie komponuje się z twarogiem. Z czym podawać kotlety z kaszy i twarogu? Do kotletów z kaszy gryczanej znakomicie sprawdzi się prosty sos pieczarkowy. Świetnie sprawdzi się również zwykła sałatka na bazie sałaty masłowej i pomidorków koktajlowych. Jeśli jesteś fanem kiszonek, sięgnij po kapustę.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14168
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9429
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4033
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 608
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 296
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 14168
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9429
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2028
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4033
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 608
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 296
Składniki
Cebule pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie oleju.
Do garnka wlej 1 litr wody, dodaj sól i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć wsyp kaszę i gotuj przez 12 minut. Odcedź i odstaw do przestudzenia.
Połowę kaszy gryczanej z miksuj z twarogiem. Powstałą masę wymieszaj z pozostałą kaszą, podsmażoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Następnie dodaj jajka i bułkę tartą, ponownie wymieszaj.
Wilgotnymi rękami formuj niewielkie kotleciki. Każdy z nich obtocz bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.