Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy kuskus z warzywnymi dodatkami

Kotlety z kaszy kuskus z warzywnymi dodatkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1090

Dodano:

Odsłon: 13215

Kuskus w innym wydaniu. Fajna propozycja na bezmięsny obiad.

Składniki

  • opakowanie kaszy kuskus
  • 5 pieczarek
  • kawałek czerwonej papryki
  • 10 czarnych oliwek
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 2 jajka
  • przyprawy:sól, pieprz cytrynowy, koperek, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
  • bułka tarta
  • smakowy olej do smażenia-tu z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kaszy kuskus z warzywnymi dodatkami

Przygotowanie

  1. Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Oliwki kroimy w paseczki. Kukurydzę osączamy.
    Ja przed zalaniem kuskusa wodą doprawiłam go solą, pieprzem cytrynowym i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

  2. Gdy kuskus napęcznieje i przestygnie dodajemy do niego warzywa, jajka i doprawiamy. Mieszamy dokładnie. Wyrobione masę zostawiamy na jakieś 10 minut żeby "odpoczęła".

  3. Po tym czasie z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej ( u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym ).

  4. Na patelnię wlewamy olej smakowy i na rozgrzanym smażymy nasze kotlety z obu stron na rumiano.

  5. Gotowe kotlety super smakują same albo z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń