Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuskus w innym wydaniu. Fajna propozycja na bezmięsny obiad.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 363
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 363
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Oliwki kroimy w paseczki. Kukurydzę osączamy. Ja przed zalaniem kuskusa wodą doprawiłam go solą, pieprzem cytrynowym i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Gdy kuskus napęcznieje i przestygnie dodajemy do niego warzywa, jajka i doprawiamy. Mieszamy dokładnie. Wyrobione masę zostawiamy na jakieś 10 minut żeby "odpoczęła".
Po tym czasie z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej ( u mnie bułka tarta ze złocistym lnem mielonym ).
Na patelnię wlewamy olej smakowy i na rozgrzanym smażymy nasze kotlety z obu stron na rumiano.
Gotowe kotlety super smakują same albo z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Smacznego!