Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowa wersja znanego dania mięsnego. Pierś z kurczaka z żółtym serem jako obiad jest łatwa, szybka i syta.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5458
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9280
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 156
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 753
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5458
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9280
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 156
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Składniki
Piersi przekroiłem na 3 plastry i rozbiłem je na kotlety kształtu "schabowy". Przyprawiłem, z brzegu kotleta położyłem plaster żółtego sera i złożyłem kotlet na pół. Moczyłem w rozkłóconym jajku z odrobiną mleka, obtoczyłem w panierce z bułki z otrębami. Smażyłem na złoto.
Do piersi z kurczaka doskonale sprawdza się wałek do mięsa. Nic się nie chlapie, a mięso ładnie się rozwałkowuje.
Inne moje propozycje na kurczaka: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-kurczak,1913711.html