Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowa wersja znanego dania mięsnego. Pierś z kurczaka z żółtym serem jako obiad jest łatwa, szybka i syta.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4950
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Piersi przekroiłem na 3 plastry i rozbiłem je na kotlety kształtu "schabowy". Przyprawiłem, z brzegu kotleta położyłem plaster żółtego sera i złożyłem kotlet na pół. Moczyłem w rozkłóconym jajku z odrobiną mleka, obtoczyłem w panierce z bułki z otrębami. Smażyłem na złoto.
Do piersi z kurczaka doskonale sprawdza się wałek do mięsa. Nic się nie chlapie, a mięso ładnie się rozwałkowuje.
Inne moje propozycje na kurczaka: https://smaker.pl/ksiazka-kucharska-kurczak,1913711.html