Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 595
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 266
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 68
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 595
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 266
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 68
Składniki
Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach. Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.