Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z łososia

Kotlety z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47702

Dodano:

Odsłon: 9766

Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.

Składniki

  • 500 g filetu z łososia (atlantycki)
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • smalec do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach.

    Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

    Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń